Zamówienie tymczasowej podróży do Niemiec pracownika polskiej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

Działalność w Niemczech dla gościa z Ukrainy z własnej firmy na podstawie VAN DER ELST VIZA

Praca

Czy pracownicy ukraińscy z Nasz mają nadzieję oficjalnej pozycji w końcach Unii Europejskiej przez Polskę? Dużo twarzy jest takie pytanie, że nietrudno jest ubiegać się o własną wizę niż o wizę innego świata z Unii Europejskiej.

Funkcja w Niemczech dla gościa z Ukrainy z naszej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

 

Zamówienie tymczasowej drogi do Niemiec pracownika własnej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

Zgodnie z wszą zasadą wiza do pozycji w wolnym kraju UE nie daje ofercie pozycji w żadnej spośród nich. Świadczy to, że jeżeli otrzymasz polską wizę do sztuki oraz nie będziesz dokonywał w Polsce, będzie zatem naruszeniem prawa. Tak dlatego, razem z własną wizą roboczą, można odwiedzić inne kraje UE, jednak taka wiza nie daje odpowiednia do poważnego zajęcia w nowych krajach UE. Tak a polskie ustawodawstwo nie zezwala na zatrudnienie w Niemczech w punkcie osiągnięcia wizy roboczej do Polski. To świadczy, po otwarciu własnej wizy roboczej, powinieneś wykonywać w Polsce.

Van der Elst Viza sięga 1994 roku. Zatem przedsiębiorstwa z jakiegoś państwa UE mają moc delegować naszych pracowników do drugich krajów w kontakcie z potrzebą produkcji. Należy mieć, iż nie całe kraje UE stosują tę propozycję. Na dowód Niemcy, Austria, Francja, Belgia i Holandia zgodziły się z ułomnością i dały takie wizy, a Włochy, Grecja, Luksemburg – nie.

Zamówienie tymczasowej drogi do Niemiec pracownika własnej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA
Zamówienie tymczasowej drogi do Niemiec pracownika własnej firmy na bazie VAN DER ELST VIZA

Własna spółka, w której pracuje obywatel Ukrainy, zatrudnia pracownika na droga służbową (do lektury / świadczenia usług). Należy zauważyć, że proste delegowanie pracownika przez lokalną spółkę do Niemiec nie podlega procedurze Van der Elst. Pracownik jest delegowany do spełniania określonej praktyce w Niemczech (konieczność produkcji). Termin, na który że zostać oddelegowany, nie może występować 3 miesięcy.

Ponieważ polska wiza pewno być zwykła: – przez 180 dni (na bazie rejestracji przez pracodawcę wniosku o zatrudnienie osoby); – od 1 roku do 3 lat (prawo na pracę wydane przez Terytorium Województwa), widać, że po otrzymaniu sześciomiesięcznej polskiej wizy służbowej (wydawanej raz w roku) w planie odbycia podróży służbowej do Niemiec w czasie roku, będzie bogata tylko 3 miesiące.

Głównym powodem takiej jeździe jest porozumienie między własną spółką i jednostką w Niemczech. Aby wykonać taką podróż służbową, pracownik musi wziąć dodatkową wizę – „Van der Elst Visa”.

Po otrzymaniu wizy Van der Elst, musisz złożyć wniosek do biura wizowego Ambasady Niemiec w Warszawie, jakie jest Departamentem przyjmującym wnioski o wizę z wszelkiej Nasz.

By uzyskać dodatkową wizę, „Van der Elst Visa” jest odpowiedzialna do przedłożenia dokumentów, wśród których ważne są: zezwolenie na pozycję w Polsce, karta ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków medycznych, umowa między firmami polskimi oraz niemieckimi, pisemne potwierdzenie harmonizacji warunków pracy między niemiecką nazwą i kierowany człowiek również zagraniczni.

Należy jednocześnie zauważyć, że ambasada zastrzega sobie należeć do życzenia dodatkowych dokumentów.

źródło artykułu: Praca w Niemczech dla pracownika z Ukrainy VAN DER ELST VIZA

Napisz recenzję

avatar
  Subscribe  
Powiadom o